Partycrashers nodigen zichzelf uit op “Grasleifeestje” van MG Real Estate in Gent

Partycrashers roepen op om vrijdagavond massaal af te zakken naar de Graslei in Gent uit protest tegen de “vercommercialisering van ons stadscentrum” door een groot ponton voor een feest van projectontwikkelaar MG Real Estate. De krant De Gentenaar schreef woensdag dat projectontwikkelaar MG Real Estate (De Paepe Group) 1.415,33 euro betaalde voor tien dagen inname van een stuk Leie aan de Graslei. Op een groot ponton worden vrijdagavond gasten verwacht voor de opening van een winkelcentrum in het nabijgelegen Post Plaza.
Een Facebookgroep “Partycrash: Gent is van ons! ” roept op om vrijdagavond tussen 20 en 23 uur naar het ponton af te zakken. “De Graslei is een openbare ruimte en behoort toe aan de Gentenaars”, schrijft de initiatiefnemer. “Wij pikken deze uitverkoop (en de platte vercommercialisering van ons stadscentrum) niet, en nodigen onszelf dan ook uit op dit feest.” Woensdag rond 19 uur lieten al 350 mensen weten dat ze gaan.
De linkse partij PVDA steunt de partycrash. “Het is onaanvaardbaar dat de openbare ruimte gecommercialiseerd en tijdelijk geprivatiseerd wordt voor een exclusief feestje van projectontwikkelaars en vastgoedbaronnen”, zegt Tom De Meester. “Gelijk welke toneelvereniging die een zaaltje afhuurt, betaalt meer dan de spotprijs die Real Estate betaalt voor 10 dagen Graslei.”

bron: Belga