Openbaar aanklager wil nieuwe stukken aanbrengen in zaak Bernard Wesphael

Openbaar aanklager wil nieuwe stukken aanbrengen in zaak Bernard Wesphael

Klein incident na een pauze tijdens het pleidooi van de advocaat van Bernard Wesphael in Bergen. De advocaat-generaal Alain Lescrenier wil kopies laten uitdelen van uitgebreide bijsluiters van de geneesmiddelen die Véronique Pirotton had genomen op de dag van haar overlijden. De verdediging van Wesphael zegt dat Pirotton stierf aan een dodelijke cocktail van alcohol en pillen. Om de jury daarvan te overtuigen, citeerden de advocaten uit bijsluiters.

Na een korte pauze in het urenlange pleidooi van de verdediging, vroeg de aanklager of hij stukken mocht toevoegen. Het gaat over bijsluiters die worden bijgehouden door de FOD Volksgezondheid. De voorzitter vroeg de mening van de verdediging.

“Ik heb in mijn carrière nooit meegemaakt dat er nieuwe stukken worden toegevoegd voor aanvang van de replieken”, reageerde die. “Ik wil gewoon mijn pleidooi houden.” Volgens de aanklager gaat het echter niet om nieuwe stukken, maar om documenten die ook al door de experts werden gebruikt.

De voorzitter besliste uiteindelijk om de zitting nog vijf minuten te schorsen om de papieren te laten uitdelen. Na de pauze gaat Mayence verder met zijn betoog.

bron: Belga