DVV Verzekeringen Trofee - Kevin Pauwels komt zonder veel vertrouwen aan de start in Ronse

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin Pauwels strandde zondag in Gieten op de eerste manche van de Superprestige veldrijden op een elfde plek. De kopman van Marlux-Napoleon Games kon in het seizoensbegin nog niet helemaal overtuigen. "Voor de cross in Ronse heb ik niet veel vertrouwen", blikte de 32-jarige Pauwels woensdag vooruit op de openingscross van de DVV Verzekeringen Trofee, de opvolger van de Bpost Bank Trofee. Pauwels eindigde in de Wereldbekerwedstrijd in Las Vegas pas op de twaalfde plek. Wanneer hij enkele dagen later in Iowa enkel wereldkampioen Wout van Aert voor zich moest dulden, leek het magere resultaat in Las Vegas vergeten. De Kempense pocketrenner viel in Gieten echter opnieuw buiten de top tien. "Ik was zondag niet goed, maar heb er niet meteen een verklaring voor. Misschien had ik nog last van een jetlag, al was ik ook al niet tevreden van mijn reis naar de Verenigde Staten", zei Pauwels woensdag op de persvoorstelling van de DVV Verzekeringen Trofee. "Het parkoers in Ronse ligt me wel, maar het zal niet makkelijk zijn om de strijd aan te gaan met de jeugd. Het speelt wel in mijn voordeel dat de bonificaties aan de streep zijn geschrapt. Daardoor blijven de tijdsverschillen in het klassement met Van Aert en Van der Poel beperkt."

Pauwels' ploeggenoot Michael Vanthourenhout zal zich het komende seizoen volledig toeleggen op de DVV Verzekeringen Trofee, het enige klassement dat hij volledig zal afwerken. "De acht wedstrijden liggen me heel goed. Ik wil in Ronse dan ook meteen meedoen voor de overwinning. We hebben het parkoers dinsdag met de ploeg verkend. De verschillen zullen klein zijn, ik moet hopen op een goede dag", zei de 22-jarige, die verraste met een tweede plek in de WB-manche in Las Vegas. "Ik was zelf ook aangenaam verrast. Ik heb een slechte voorbereiding gekend door een blessure aan beide knieën. Daardoor heb ik twee weken trainingsachterstand opgelopen. Ook in de Soudal Classic in Neerpelt stond ik op het podium. Ik had niet gedacht nu al zo goed te zijn."

Michaels acht jaar oudere broer Dieter ging vorig jaar op zoek naar UCI-punten in kleinere, voornamelijk buitenlandse crossen om zo de top vijftig op de UCI-ranking binnen te duiken. "Dat is me gelukt, waardoor ik opnieuw mee kan doen in Wereldbekerwedstrijden. Ik heb een ideale zomer gekend zonder ziektes of blessures en heb een volledig wegprogramma afgewerkt. Voor het komende seizoen mik ik op de zandcrossen in de Kempen. Dat is mijn favoriete speeltuin", blikte Dieter Vanthourenhout vooruit.

bron: Belga