Brand in NICC gesticht om één schoen te vernietigen

Brand in NICC gesticht om één schoen te vernietigen

De personen die eind augustus brand stichtten in het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie hadden het gemunt op één enkel bewijsstuk, een schoen die mogelijk zou kunnen leiden naar de moordenaars van twee voormalige beroepscriminelen. Dat schrijven La Dernière Heure en Het Laatste Nieuws vandaag. Het Brusselse parket geeft geen commentaar. De brand in het NICC in Neder-over-Heembeek werd gesticht in de nacht van 28 op 29 augustus. Verschillende personen drongen met een wagen het terrein van het NICC binnen en stichtten brand in één van de vleugels van het instituut, meer bepaald de vleugel waar zes van de tien labo’s huizen. Het ging onder meer om de labo’s voor kruitsporen, voor brandversnellers, voor kledingvezels, en dat voor biologische microsporen. Vooral dat laatste raakte daarbij zwaar beschadigd, maar ook in de andere labo’s was er veel rook- en waterschade.

Volgens La Dernière Heure en Het Laatste Nieuws was het de bedoeling om één schoen te vernietigen. Die werd op 8 maart 2016 in Seneffe aangetroffen, in de bestelwagen waarin ook de stoffelijke overschotten lagen van de broers Claude (50) en Frédéric (52) Hilger. De lichamen van beide broers, voormalige beroepscriminelen, waren grotendeels opgelost in zuur en alles wees op een afrekening binnen het criminele milieu. Het onderzoek naar die dubbele moord leverde nog geen resultaten op maar de aangetroffen schoen zou mogelijk een aanknopingspunt zijn. Beide kranten melden ook dat een onbekende man naar het NICC belde, zich voordeed als een speurder van de federale politie van Charleroi en naar de bewuste schoen vroeg.

“Op instructie van de onderzoeksrechter kan er momenteel niets bevestigd noch ontkend worden in dit dossier”, klinkt het bij het Brussels parket.

bron: Belga