Weerbericht – Het blijft droog, en de wolken trekken weg

Het blijft dinsdag droog, met ’s ochtends nevel, mist of laaghangende bewolking die plaatselijk hardnekkig kunnen zijn. Overdag blijft het grotendeels bewolkt met in de loop van de namiddag opklaringen die stilaan breder worden. Op het einde van de dag is het op de meeste plaatsen vrij zonnig. De maxima liggen tussen 12 of 13 graden op de Ardense hoogten en 16 tot plaatselijk 18 graden in de andere streken. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit het oosten tot oostnoordoosten. Dat meldt het KMI. Dinsdagavond en -nacht wordt het helder tot lichtbewolkt. De temperaturen dalen naar 3 tot 8 graden bij een matige en goed voelbare oostenwind.
Woensdag krijgen we droog en zonnig weer. De maxima schommelen tussen 10 graden op de Hoge Venen en 15 graden op de meeste andere plaatsen. Er waait een matige, tot soms vrij krachtige, oostenwind. Er worden rukwinden tot 40 à 50 kilometer per uur verwacht.
Donderdag neemt de bewolking weer geleidelijk toe vanuit het noordoosten. Tot en met begin volgende week blijven we dan onder invloed van een noordoostelijke vochtige en licht onstabiele luchtstroming. Het wordt dan wisselend bewolkt met soms kans op een licht buitje maar de meeste tijd is het droog. De maxima schommelen meestal tussen 10 graden in de Ardennen en 15 graden in de rest van het land. De wind is matig, vanuit het noordoosten.

bron: Belga