Sharapova: "Tel de dagen af tot mijn terugkeer op de court"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Maria Sharapova reageert in een persbericht opgelucht na de strafvermindering die het TAS haar toekende. Vanaf 26 april 2017 kan de Russin weer op de tenniscourts staan.

"Toen ik in maart het nieuws over mijn schorsing vernam, beleefde ik een van de donkerste dagen uit mijn carrière. Nu is het een van de mooiste dagen want in april kan ik weer tennissen", stelt de vijfvoudige grandslamkampioene. "Tennis is mijn passie en ik heb het gemist. Ik tel de dagen af tot mijn terugkeer op de court."

Sharapova zegt een les te hebben geleerd en hoopt dat ook de ITF uit de zaak conclusies zal trekken. "Vanaf het begin heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen omdat ik niet wist dat het supplement, dat vrij verkrijgbaar was en ik al tien jaar nam, niet meer toegelaten was. Maar ik heb ondertussen ook geleerd dat andere federaties hun atleten veel beter op de hoogte hebben gebracht van de reglementswijziging", zegt Sharapova, die benadrukt dat het middel waarop ze positief testte (meldonium of mildronate) in Oost-Europa door miljoenen mensen wordt genomen.

"Nu dit proces achter de rug is, hoop ik dat de ITF en de andere relevante antidopinginstanties in het tennis zullen bestuderen hoe de andere federaties het aanpakten, zodat geen enkele tennisspeler moet meemaken wat ik heb meegemaakt."

Sharapova bedankt tot slot haar fans en besluit met de boodschap "ik kom snel terug en ik kan niet wachten".

bron: Belga