Kwal. EK beloften – Geblesseerde Dendoncker en Trossard haken af, Floriano Vanzo komt bij de groep

Kwal. EK beloften - Geblesseerde Dendoncker en Trossard haken af

Leander Dendoncker (RSC Anderlecht) en Leandro Trossard (KRC Genk) missen het EK-kwalificatieduel van de Belgische beloftenploeg van vrijdag in Nistic tegen Montenegro. Dat maakte bondscoach Johan Walem dinsdagavond bekend. Beide spelers hebben te kampen met een blessure en verlaten de groep. Walem haalt Floriano Vanzo, de 22-jarige middenvelder van Waasland-Beveren, als vervanger bij de kern. Maandag haakten met Thomas Foket (AA Gent), Benito Raman (Standard) en Mathias Bossaerts (KV Oostende) al drie spelers met blessures af voor de komende twee duels van de nationale beloften. Trossard werd toen opgeroepen als vervanger, maar moet dus nauwelijks een dag later de groep opnieuw verlaten.
De Jonge Duivels spelen op 7 oktober (in en tegen Montenegro) en 11 oktober (in Leuven tegen Letland) hun laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden in groep 1, bij dubbele winst is EK-deelname een feit.
De Belgische beloften staan momenteel tweede in groep 1 met 18 punten, maar hebben een match minder gespeeld dan groepsleider Tsjechië (20 punten). Montenegro (13 punten uit negen wedstrijden) is derde. Het EK 2017 vindt plaats in Polen. Willen de troepen van Walem daar aanwezig zijn, dan moeten ze groepswinnaar worden of bij de vier beste tweedes van de negen groepen eindigen. De groepswinnaars hebben hun EK-ticket rechtstreeks beet, de vier nummers twee strijden in een dubbel barrageduel om de twee resterende plaatsen.

bron: Belga