Gesprek over ontslagen personeelslid restaurant Sociale School Heverlee levert weinig op

Het gesprek dat een delegatie van personeel en studenten van UCLL Campus Sociale School in Heverlee dinsdagavond had met de directie van Horeservi Catering over het ontslag van een personeelslid van het restaurant heeft weinig concreet opgeleverd. De boycotactie van het restaurant die vorige week maandag van start ging wordt volgens docent Peter Raymaekers onverminderd verdergezet. Het was het eerste gesprek hierover tussen beide partijen. “Het was een zinvol gesprek, maar het enige dat de directie op het einde van de vergadering heeft toegezegd is dat men vrij snel een voorstel op papier zal overmaken aan het adres van de ontslagen werkneemster. We hebben geen idee wat dat voorstel zal bevatten en of men zal ingaan op onze eis om haar terug in dienst te nemen. Om die reden wordt de actie ook de volgende dagen verder gezet tot we een concreet resultaat hebben”, aldus Raymaekers.
Horeservi baat dit restaurant sinds vorig jaar uit in plaats van Alma Restaurants en ontsloegg een tijd terug de werkneemster, die hier al 21 jaar met een vast contract aan de slag was. In plaats daarvan bood de directie tijdelijke contracten aan van schoolvakantie tot schoolvakantie. De betrokkene weigerde dit omdat ze hierdoor serieus zou inboeten op haar loon- en arbeidsvoorwaarden.
Sinds vorige week maandag boycotten personeel en studenten het restaurant en zorgen dagelijks zelf voor eten. Ze eisen dat de vrouw terug in dienst wordt genomen en het hoger onderwijs sociale criteria opneemt bij dergelijke aanbestedingen.

Bron: Belga