Drie arrestaties in onderzoek naar de dood van Marino Sborzacchi uit Genk

Drie arrestaties in onderzoek naar de dood van Marino Sborzacchi uit Genk

In het onderzoek naar de dood van de 52-jarige Genkenaar Marino Sborzacchi, wiens lichaam gisterennamiddag werd aangetroffen in de Mechelse Heide in Maasmechelen, zijn drie aanhoudingen verricht. Dat maakte het parket van Limburg bekend. Vermoedelijk op aanwijzen van een van de verdachten is het lichaam teruggevonden. Sborzacchi was sinds 19 september spoorloos, nadat hij op zijn bromfiets op de Watergrasstraat in Genk was aangereden en ontvoerd. De politie vond enkel zijn bromfiets terug.

Het dode lichaam van Sborzacchi werd vervolgens gedumpt in een afgelegen stuk van de Mechelse Heide aan de Weg naar Heiwyck, waar geen wagens zijn toegelaten, maar enkel wandelaars en fietsers. De mensen van de technische en wetenschappelijke politie van de federale politie en de wetsdokter zakten gisteren naar de Mechelse Heide af voor sporenonderzoek en technische vaststellingen.

Ook het parket en de onderzoeksrechter gingen ter plaatse. In de nacht van zondag op maandag kon de federale gerechtelijke politie Limburg drie verdachten arresteren. Het gaat om mannen uit Genk en Maasmechelen van 27, 39 en 42 jaar.

bron: Belga