Sharapova krijgt strafvermindering

Maria Sharapova mag in april alweer op de court staan. De voormalige nummer één heeft van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) strafvermindering gekregen na haar positieve dopingplas.

Sharapova werd eind januari op de Australian Open betrapt op het gebruik van meldonium, een product dat sinds dit jaar op de lijst met verboden producten staat. De Russische werd daarvoor in juni voor twee jaar geschorst door de Internationale Tennisfederatie ITF, een straf die inging met terugwerkende kracht. In principe moest Sharapova dus tot januari 2018 aan de kant staan, maar ze tekende beroep aan bij het TAS.

“Geen significante fout”

Het duurde even voor het Internationaal Sporttribunaal tot een vonnis kwam, maar gisteren kreeg de 29-jarige blondine dan toch goed nieuws. Het TAS vindt dat Sharapova «geen significante fout» heeft gemaakt en daarom wordt haar schorsing teruggebracht tot vijftien maanden. Dat betekent dat ze vanaf 26 april 2017 opnieuw mag tennissen.

“Tel de dagen af”

De Russin, die ondertussen is afgezakt naar de 95ste plaats op de WTA-ranking, reageert erg verheugd op de strafvermindering. «Ik tel de dagen af tot mijn terugkeer op de court», klinkt het. «Tennis is mijn passie en ik heb het gemist.»