De werkdag van Erik Boes bij Metro

Erik Boes (39) legt de meeste treinkilometers af van alle Metro-medewerkers. Hij zorgt er als distributie assistent mee voor dat je deze ochtend een krant vond in de display.

werdag01

06:40 
“Treinen! Ik vertrek vanuit Dilbeek, naar Brussel en een vijftal stations of tiental metro-haltes om te controleren of de juiste oplage geleverd werd, hoe vlot mensen de krant meenemen, of de displays op hun plaats staan, enzovoort.”


werdag02

10:30
“Terug op kantoor pas ik de oplage aan voor morgen aan de hand van mijn bevindingen in de stations. Ook meldingen over te kleine oplages en leveringsproblemen, verwerk ik.”


werdag03

12:00
“Ik stuur de oplagecijfers voor de krant van morgen naar de transporteurs en drukkerij. Zo hebben zij voldoende tijd om alles correct te verwerken. Omdat het aantal pagina’s van de krant elke dag kan wijzigen, passen we ook de transporten en verpakking dagelijks aan.”


werdag04

13:00
“Ik stort me op de cijfers en analyseer eerst het bereik van onze krant. ‘s Namiddags kijk ik verder naar de wijzigingen voor de edities van de komende weken.”


werdag05

22:00
“Ik zou best nu onder de wol kruipen. Maar het lukt me niet dit voornemen in de praktijk te brengen. Vaak is het 23 uur waardoor ik een slaapgebrek opbouw tijdens de week… om dan proberen in te halen in het weekend.”

Zin om spontaan te solliciteren? Dat kan! Vul hier je gegevens in en voeg je CV toe.