Rode Duivels - Rode Duivels steunen Special Olympics Belgium met oefenwedstrijdje met G-voetballers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zes Rode Duivels hebben na afloop van de training van maandag in Tubeke nog een wedstrijdje met acht voetballers met een verstandelijke beperking afgewerkt. De match kwam er in het kader van de Play Unified-campagne van Special Olympics Belgium. Gedurende twintig minuten speelden twee teams van zeven spelers (met daarin drie Rode Duivels aan elke kant) het wedstrijdje over de breedte van het veld. De acht gelukkige G-voetballers - Evert Dierickx, Felix Freys, Dejan Janssens, Miel Lippens, Pascal Stas, Christophe Theys, Tjorven Vander Roost en Marc Verbelen - stonden samen met Rode Duivels Romelu Lukaku, Dries Mertens, Simon Mignolet, Eden Hazard, Axel Witsel en Jan Vertonghen tussen de lijnen.

"Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zich vandaag heeft geamuseerd, dat ze allemaal het beste van zichzelf hebben gegeven en dat ze voldaan naar huis kunnen gaan", aldus Zehra Sayin, Co-CEO van Special Olympics Belgium. "Ik ben er ook zeker van dat deze Unified-voetbalwedstrijd vandaag van alles in gang zal zetten, voor atleten met een verstandelijke beperking, bij de Belgische voetbalclubs en ook bij de sporters in alle andere disciplines".

Met deze stunt toont de Belgische Voetbalbond een hart voor het Belgisch G-voetbal en Special Olympics, en zet ze haar engagement in de verf om samen met de Voetbalfederatie Vlaanderen en l'Association des Clubs Francophones de Football het G-voetbal verder te ontwikkelen. Tijdens de komende 4 jaar zullen zij zich namelijk samen volop inzetten voor het G-voetbal en willen ze de Belgische clubs helpen om een G-werking en/of een Unified-werking op te starten.

bron: Belga