Rode Duivels blazen verzamelen

De Rode Duivels zijn begonnen aan de voorbereiding op de nakende EK-kwalificatieduels tegen Bosnië-Herzegovina en Gibraltar. Op de eerste training sprongen vooral de vele afwezigen in het oog.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Naast Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Kevin De Bruyne, die door blessures niet eens werden opgeroepen, ontbraken op de eerste training in Tubeke maar liefst zeven internationals. Zo bleven Toby Alderweireld, Thorgan Hazard, Steven Defour, Romelu Lukaku, Jan Vertonghen, Radja Nainggolan en Moussa Dembélé om uiteenlopende redenen binnen terwijl de andere Duivels een open oefensessie afwerkten.

Beloften trainen mee

Bondscoach Roberto Martinez (foto) trommelde noodgedwongen dan maar een paar beloften op om de hoop te vullen. Zo mochten Youri Tielemans, Senna Miangue en Michaël Heylen meetrainen, al blijven zij in principe inzetbaar voor beloftentrainer Johan Walem (zie rechts). Na de training volgde zoals aangekondigd nog een onderling wedstrijdje met een aantal voetballers met een mentale handicap, met als doel om het zogenoemde G-voetbal een duwtje in de rug te geven.

Eerste test

De komende dagen zal de intensiteit op training opgedreven worden. Vrijdag staan de Rode Duivels voor hun eerste serieuze test in de aanloop naar het WK van 2018 in Rusland. In het Koning Boudewijnstadion komt groepsleider Bosnië-Herzegovina op bezoek, dat op de openingsspeeldag in groep H met zware 5-0 cijfers won van Estland. Drie dagen later volgt de verplaatsing naar het Portugese Faro, waar een duel met voetbal dwerg Gibraltar wacht