Weerbericht – Rukwinden mogelijk tijdens buien, van dinsdag tot vrijdag droog intermezzo

Weerbericht - Rukwinden mogelijk tijdens buien

Zondagnammiddag is het meestal zwaarbewolkt en winderig met enkele stevige buien en plaatselijk kans op onweer. De maxima liggen tussen 11 of 12 graden op de Ardense hoogten en 15 of 16 graden in de meeste andere streken. Tijdens de buien kunnen de rukwinden oplopen tot 70 km per uur aan zee en tot 60 km per uur in het binnenland. Zondagavond kunnen er in het binnenland nog enkele buien vallen. ’s Nachts wordt het op de meeste plaatsen droog met vooral in het zuiden van het land opklaringen. Dat meldt het KMI. Maandagvoormiddag is het vaak zwaarbewolkt met kans op enkele buien. In het zuiden van het land is het nog tijdelijk droog met opklaringen. In de namiddag verlaten die wolken en buien het land via het zuidoosten en wordt het vanaf het noorden stilaan overal droog en vrij zonnig. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden op de Ardense hoogten en 17 of 18 graden in het noordwesten.

Dinsdag is het droog en overwegend zonnig al kunnen er vooral in de voormiddag nog enkele wolkenvelden overdrij ven in het noordoosten. Maxima van 13 of 14 graden op de Ardense hoogten tot 17 of 18 graden in het westen.
Ook woensdag is het nog droog en licht bewolkt tot helder. De maxima liggen dan tussen 10 of 11 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in het westen.

Donderdag neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf de Duitse grens en kunnen er in de namiddag enkele spatjes regen vallen in het oosten van het land.
Vrijdag blijft het vaak zwaarbewolkt met kans op enkele buitjes vanaf het oosten. Maxima van 9 tot 15 graden bij een meestal matige noordoostenwind. De vooruitzichten voor het weekend zijn nog erg onzeker. Het wordt waarschijnlijk bewolkt met een toenemende kans op regen en maxima rond 15 graden.

bron: Belga