Scorende Axel Witsel wint topper tegen Spartak Moskou

Zenit Sint-Petersburg heeft op de negende speeldag in de Russische eerste klasse de topper tegen leider Spartak Moskou gewonnen. Zenit won in eigen huis met 4-2 van de hoofdstedelingen, die door de club uit Sint-Petersburg bijgebeend worden in de stand. Rode Duivel Axel Witsel maakte het derde doelpunt voor de thuisploeg. Na een spectaculaire eerste helft gaf het scorebord van het Petrovski-stadion 2-2 aan. Criscito (20., op penalty) en Dzyuba (33.) brachten Zenit tweemaal op voorsprong, maar Spartak knokte zich via goals van Bocchetti (28.) en Zé Luis (37.) telkens terug in de match. Na de pauze kon Zenit wel afstand nemen van de leider uit Moskou. Witsel (61.) en Giuliano (87., op penalty) maakten de treffers.

Axel Witsel speelde de hele partij voor Zenit, Nicolas Lombaerts viel enkele minuten voor tijd in om de zege veilig te stellen.

Zenit (19 punten) deelt in de stand voorlopig de eerste plaats met Spartak Moskou. CSKA Moskou volgt op één punt, en speelt later zaterdag nog bij Rostov.