Race Witte Huis – Paus adviseert Amerikaanse kiezers “te bidden en te stemmen naar geweten”

Race Witte Huis - Paus adviseert Amerikaanse kiezers "te bidden en te stemmen naar geweten"

Paus Franciscus weigerde zondag te zeggen welke Amerikaanse presidentskandidaat zijn voorkeur wegdraagt. De onbesliste katholieken adviseerde hij een weloverwogen keuze te maken, ingegeven door hun geweten.
“Ik zeg nooit iets tijdens verkiezingscampagnes”, zei paus Franciscus tijdens een persconferentie aan boord van het pauselijke vliegtuig, dat terugkeerde van Georgië en Azerbeidzjan.
“De mensen zijn soeverein, en ik ga alleen maar zeggen dat ze de voorstellen van de kandidaten zorgvuldig moeten bestuderen, en moeten bidden en kiezen overeenkomstig hun geweten”, voegde de paus toe.
De harde standpunten van de Republikeinse presidentskandidaat Trump over migratie en moslims zijn niet te rijmen met de oproepen van paus Franciscus om vluchtelingen te helpen en bruggen te slaan tussen de verschillende religies.
Toen de Republikeinse kandidaat Donald Trump vorig jaar zijn idee lanceerde om een muur te bouwen aan de Amerikaans-Mexicaanse grens om de migranten tegen te houden, deed de paus dat af als “onchristelijk”.
Aan de andere kant zijn ook de standpunten van de Democrate Hillary Clinton over abortus strijdig met de opvattingen van de Kerk.

bron: Belga