Eurométropole Tour – Oliver Naesen vindt declassering Groenewegen enige juiste oplossing

Eurométropole Tour - Oliver Naesen vindt declassering Groenewegen enige juiste oplossing

De ogen van de anders zo rustige Oliver Naesen schoten vuur na de aankomst van de Eurométropole Tour (1.1). De renner van IAM Cycling werd immers in volle sprint op de kant gedrumd door winnaar Dylan Groenewegen en moest alles in het werk stellen om niet ten val te komen. Naesen vond dat Groenewegen moest gedeclasseerd worden, maar daar had de wedstrijdjury geen oren naar. “Wat een belachelijke beslissing van de UCI-jury”, foeterde Naesen. “Iedereen heeft de sprint toch gezien? De beelden spreken voor zich. Groenewegen rijdt me in de hekkens, dat is toch superduidelijk? Ik vind het simpelweg belachelijk dat hij wint.”
“Wij waren met drie in de aanval en worden in de laatste rechte lijn ingehaald. Ik ging in het wiel van Groenewegen mee en wou er dan over gaan. Hij drumde me gewoon naar de kant en ik kwam hierdoor bijna ten val. Als dit reglementair is? Ik noem dat crapuleus. Een normale mens kan hier toch geen begrip voor opbrengen.”
“Wij waren in de finale met drie op kop gekomen. Lampaert en Wynants waren beiden heel sterk. Ik mocht de sprint niet vanaf de koppositie beginnen, dus hield ik in en plots was de rest daar. Ik voelde me supergoed. Met dat groepje had ik zeker gewonnen, maar in feite ben ik ook de rechtmatige winnaar van deze koers. Dit is te gek voor woorden. Groenewegen moest simpelweg gedeclasseerd worden.”

bron: Belga