Drie doden bij zware klap tegen boom in Diepenbeek

Bij een verkeersongeval op de Boudewijnlaan (N702) in Diepenbeek vielen zondagochtend drie doden. Een voertuig met vier inzittenden ging rond 1.30 uur in een bocht van de rijbaan en kwam tegen een boom terecht. Vervolgens kantelde de auto en brak het voertuig in tweeën. Drie twintigers overleefden de crash niet. Een vierde is met levensgevaarlijk verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht en vecht nog voor zijn leven. Alle inzittenden kwamen uit Maasmechelen.
Drie jongemannen en een jongedame tussen de 21 en 25 jaar waren in de auto op weg richting Hasselt, toen het op een bepaald ogenblik mis ging. De lokale politie van de zone Regio Hoofdstad Limburg deed de vaststellingen.
Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige naar Diepenbeek om een onderzoek te voeren naar de omstandigheden van de dodelijke aanrijding. Er werd ook in slachtofferbejegening voorzien om de ouders en andere familieleden op te vangen. Een van de jongemannen vormde sinds enkele maanden een getrouwd koppel met de vrouwelijke passagier.

bron: Belga