Staking uitgebroken in Antwerpse gevangenis

Gisterenavond en vanochtend heeft personeel van de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen het werk neergelegd. Zo wordt vernomen bij het Gevangeniswezen. Er is protest tegen acuut personeelstekort. Tot overleg op maandag geldt een nachtregime. De lokale politie springt voorlopig bij. “De discussie gaat over acuut gebrek aan personeel en aanwervingen die niet onmiddellijk zichtbaar zijn”, zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van de dienst Gevangeniswezen bij de FOD Justitie. “Deze morgen heeft de ochtendploeg eerst het appel gedaan en op een personeelsvergadering is dan beslist de staking verder te zetten. De volledige ploeg van vanochtend staakt.”
De actie zou tot maandag duren, wanneer opnieuw overleg plaatsvindt. Intussen draait de gevangenis op nachtregime en neemt de politie de taken over.

Volgens vakbondssecretaris Gino Hoppe (ACOD) blijven de inspanningen om extra personeel te vinden lang duren en vraagt dat van de lokale directie een inspanning om alles te kunnen regelen.
De politie heeft vrijdagavond agenten ter plaatse gestuurd die bezig waren met een antidiefstallenactie. Vandaag worden leden van de mobiele eenheid ingeschakeld.

bron: Belga