Ryder Cup - Pieters en McIlroy winnen opnieuw, Europa heeft nog kleine achterstand op VS

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Pieters heeft zaterdag op de Ryder Cup op de Hazeltine-golfclub in het Amerikaanse Chaska (Minnesota) de Europese golfers opnieuw een punt bezorgd. Samen met de Noord-Ier Rory Mcilroy klopte Pieters zaterdag in een foursome-wedstrijd de Amerikanen Phil Mickelson en Rickie Fowler, na de eerste vier duels van zaterdag leiden de Amerikanen nog met 6,5 tegen 5,5. In de Foursomes spelen twee spelers van elk team om beurt met dezelfde bal. Vrijdag had Pieters in deze discipline samen met Lee Westwood moeten buigen voor Dustin Johnson en Matt Kuchar, later vrijdag haalde hij het met McIlroy in de fourballs (waarbij voor elke hole de beste score van een van de twee spelers telt) wel van diezelfde Johnson en Kuchar.

Zaterdag mochten Pieters en McIlroy samen opnieuw de baan op en weer deden ze het uitstekend. Ze stonden met nog twee holes te gaan vier punten voor en wonnen met 4&2. Ze zorgden zo voor het eerste Europese punt van de dag, daarna verloren Henrik Stenson/Matt Pitzpatrick van Brooks Koepka/Brandt Snedeker (3&2), wonnen Justin Rose/Chris Wood van Jimmy Walker/Zach Johnson (1up) en speelden Sergio Garcia/Rafa Cabrera Bello na een knappe remonte gelijk tegen Patrick Reed/Jordan Spieth.

Later op de dag staat nog een fourball-sessie met vier duels op het menu en ook daar mag Thomas Pieters aantreden. De Europese Ryder Cup-kapitein Darren Clarke koppelde hem opnieuw aan McIlroy, het succesvolle duo treft Brooks Koepka en Dustin Johnson.

De Ryder Cup wordt van 30 september tot 2 oktober gespeeld op de Hazeltine-golfclub in het Amerikaanse Chaska (Minnesota). Europa is er drievoudig titelverdediger. De Ryder Cup is het allerhoogste bereikbare event voor een golfer en een van de grootste sportevenementen ter wereld. Er zijn in totaal 28 punten beschikbaar. Wie 14,5 punt pakt, is de winnaar. Is er een gelijkspel, behoudt titelverdediger Europa zijn trofee. Pieters is na Nicolas Colsaerts pas de tweede landgenoot die aan het prestigieuze toernooi mag deelnemen.

bron: Belga