Jupiler Pro League - Lokeren klopt Kortrijk en pakt broodnodige punten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lokeren heeft zaterdag op de negende speeldag in de Jupiler Pro League een deugddoende 2-1 thuiszege tegen KV Kortrijk geboekt. In de eerste helft werd er niet gescoord, na de pauze zetten Jaja Coelho (51.) en Miric (57.) de Waaslanders op rozen op Daknam. De eerredder van Gigot (90.+2) kwam te laat. Dankzij de zege bezorgde Lokeren zichzelf en zijn coach Georges Leekens de nodige ademruimte. Het heeft nu tien punten in de stand en staat daarmee op een voorlopige elfde plaats. Kortrijk is zesde met veertien punten.

Eerder op de avond raakte leider Zulte Waregem op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Charleroi, gaf Westerlo de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren na een 1-0 zege in hun onderling duel en ging Moeskroen met 1-4 winnen bij Eupen. Zondag ontvangt landskampioen Club Brugge in de 'Slag om Vlaanderen' AA Gent (14u30), is er de steeds felle 'Clasico' tussen Standard en Anderlecht (18u) en het duel tussen Racing Genk en KV Mechelen (20u).

In de stand leidt Essevee met 20 punten, dat zijn er vier meer dan Charleroi (16) en vijf meer dan Anderlecht, Standard en AA Gent (15). Onderaan heeft rode lantaarn Waasland-Beveren zes punten, één minder dan Westerlo en Eupen en twee minder dan STVV.

bron: Belga