Jupiler Pro League - Charleroi houdt leider Zulte Waregem in bedwang

Competitieleider Zulte Waregem is zaterdag op de negende speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Charleroi. Essevee opende in het Regenboogstadion de score na 24 minuten dankzij Timothy Derijck, kort na rust maakte Chris Bédia (50.) gelijk. Even later miste Mbaye Leye nog een strafschop voor Essevee, dat ondanks het puntenverlies zeker leider blijft. De Henegouwers worden voorlopig tweede in de stand, op vier eenheden van de leider. Zulte Waregem, dé ploeg van het moment, kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Derijck, hij kopte een hoekschop van Kaya in doel. Vijf minuten na rust zette Bédia een strafschop feilloos op en bracht hij de Karolo's op gelijke hoogte. Luttele minuten later ging de bal ook aan de overzijde op de stip, maar Leye trapte te zwak op doelman Penneteau. Het bleef 1-1, al kregen beide teams nog enkele mogelijkheden om de drie punten uit de brand te slepen.

Ondanks de puntendeling blijft Essevee ook na speeldag negen sowieso leider. Het heeft nu twintig punten, vier meer dan Charleroi en vijf meer dan Anderlecht, Standard en AA Gent. Zondag staan er met Club Brugge-AA Gent (14u30), Standard-Anderlecht (18u) en Genk-KV mechelen (20u) nog drie erg interessante partijen op het menu.