Drie jongeren ontsnapten uit gemeenschapsinstelling in Mol

Drie jongeren ontsnapten uit gemeenschapsinstelling in Mol

Vorige week zaterdag zijn drie jongeren ontsnapt uit de gesloten afdeling van gemeenschapsinstelling De Kempen in Mol. Volgens Gazet Van Antwerpen is een van hen intussen opgepakt en wordt naar twee anderen nog gezocht. De instelling nam maatregelen naar aanleiding van het incident. Volgens de krant greep het drietal zaterdagavond een opvoeder vast en gingen ze ervan door met zijn sleutels om daarmee buiten te raken. Tijdens hun vlucht zouden ze schade aan het gebouw hebben aangericht. Een van hen is intussen opnieuw opgepakt. Twee minderjarigen zijn nog op de vlucht.

Het trio zou verbleven hebben op de zogeheten Behandelunit, een afdeling voor jonge recidivisten voor wie andere trajecten niet meer baten. Een van de jongeren werd eind juni opgepakt na een achtervolging met een gestolen auto. Hij zou een overval hebben voorbereid.

Het Agentschap Jongerenwelzijn wil enkel bevestigen dat de ontsnapping heeft plaatsgevonden. Er zijn ook maatregelen genomen om de werking bij te stellen en soortgelijke incidenten in de toekomst te vermijden. Details over de maatregelen werden om veiligheidsredenen niet gegeven.

bron: Belga