Vijf lifehacks om je koelkast perfect op orde te houden

Wanneer je honger hebt, wil je natuurlijk niet in de koelkast liggen wroeten op zoek naar dat verdwaalde potje pesto of die halve citroen van vorige week. Je koelkast op orde houden is geen leuk karwei, maar met onderstaande lifehacks wordt het meteen een pak eenvoudiger. Het resultaat is bovendien bijna meteen te bemerken, wat het echt de moeite maakt om de handen uit de mouwen te steken!

Organiseer met behulp van bakjes

Groenten in de groentenlade, vlees en vis onderaan, restjes goed zichtbaar bovenaan en flessen en sausjes in de deur, het is een goede basisorganisatie. Om de orde in de koelkast naar een hoger niveau te tillen, kan je gebruik maken van bakjes. Zo blijven de voedingswaren netjes bij elkaar en dankzij labels vind je alles meteen terug. Bonuspunten voor wie een mandje maakt voor producten die de houdbaarsheidsdatum naderen!

 

Gebruik beide kanten van een rek

Zakjes met geraspte kaas, sla of restjes kan je plaatsbesparend en zichtbaar bewaren met behulp van een papierklem. Rol de bovenkant van het zakje op en bevestig het met behulp van een papierklem aan de onderkant van één van de rekken. De voedingsmiddelen zijn zo goed afgesloten en zullen niet snel in een vergeethoekje belanden.

Gedaan met rond rollende flessen

Krijg je binnenkort eters over de vloer die wel een biertje lusten? Een groot aantal flesjes bewaren is niet eenvoudig, zeker omdat alles begint te bewegen als je er één neemt. Het kan ook anders: een papierklem aan van de rekken zorgt ervoor dat de flessen op hun plaats blijven en dat je kan stapelen.

Heb je enkel solide plateau’s in je koelkast? Enkele magneetstrips kunnen redding brengen. Hiermee kan je het bier tegen de bovenkant van de koelkast bewaren, terwijl je ook nog spullen op de schappen kan bewaren.

Regelmatig onderhoud

Een georganiseerde koelkast is een propere koelkast en vice versa. Regelmatig onderhoud is dus een noodzakelijk werkje. Haal al je etenswaren uit de koelkast, gooi de zaken die over datum zijn weg en steek de handen uit de mouwen! Alle de rekken en schappen die je uit de frigo kan verwijderen, haal je er best uit voordat je ze een stevige schrobbeurt geeft.

Geen zin om veel te schrobben? Je kan de schoonmaak vereenvoudigen door onderleggers te maken. In plaats van het volledige rek onder handen te nemen, moet je nu enkel de placemats afvegen. Sommige mensen gaan nog een stapje verder en pakken hun rekken in met vershoudfolie.

Hou geurtjes in het gareel

Wie zijn koelkast regelmatig poetst, moet zich waarschijnlijk geen zorgen maken om geurtjes. Toch last van een ongewild luchtje of heb je zin om een extra frisse toets te geven aan je ijskast? The One Pot Chef Show komt met een handige remedie: bakpoeder met een beetje citroensap. Het citroensap kan je ook vervangen door andere parfums, zoals vanille-extract of lavendelolie.

Helpende hand

Lifehacks zijn leuk en origineel, maar ze niet nodig hebben is nog praktischer! De koelkasten van Bosch geven alvast een duwtje in de rug. Met het VitaFresh-systeem blijft voedsel langer vers en in combinatie met een koolstoffilter worden onaangename geurtjes vermeden. Dankzij de flexibele plateau’s en lades creëer je bovendien de ruimtes die je op dat moment nodig hebt!

mm-vitafresh-700x300-nl