Proces van parlementslid Christian Van Eyken voor schriftvervalsing start maandag

Proces van parlementslid Christian Van Eyken voor schriftvervalsing start maandag

Het proces van Christian Van Eyken voor schriftvervalsing start maandag voor de correctionele rechtbank van Brussel. Dat heeft een bron dicht bij het dossier bevestigd. Het Franstalig lid van de Vlaams Parlement wordt ervan verdacht te hebben gelogen over de diploma’s van Sylvia B., zijn gewezen parlementaire medewerkster met wie hij een relatie zou hebben gehad. In een ander dossier wordt Van Eyken ervan beschuldigd, net als Silvia B., de echtgenoot van de vrouw te hebben gedood in juli 2014. De openingszitting in het proces wegens schriftvervalsing door Christian Van Eyken is maandag om 9 uur voorzien voor de 63e strafkamer van de correctionele rechtbank van Brussel.
De zitting zou zich, volgens deze bronnen, beperken tot het bepalen van een kalender voor het uitwisselen van besluiten tussen de partijen en eventueel een kalender voor de pleidooien.

Begin 2016 werd de parlementaire onschendbaarheid opgeheven van Christian Van Eyken, Vlaams Parlementslid voor Union des Francophones (UF). Hij wordt ervan verdacht te hebben gelogen over de diploma’s van Sylvia B., zijn gewezen parlementaire medewerkster. De analyse van een computer van de politicus liet de speurders toe de vermeende leugens vast te stellen over de kwalificaties van Sylvia B.

In een ander dossier zijn Christian Van Eyken en Sylvia B. in beschuldiging gesteld voor de moord van Marc Dellea, de echtgenoot van de vrouw. De 45-jarige man werd op 8 juli 2014 dood teruggevonden in zijn appartement in Laken, met een spoor van een kogel achter aan het hoofd. Van Eyken zegt onschuldig te zijn in dit moorddossier.

bron: Belga