Geen verrassingen in selectie tegen Bosnië en Gibraltar, Ciman en Chadli er opnieuw bij

Geen verrassingen in selectie tegen Bosnië en Gibraltar

Bondscoach Roberto Martinez heeft een selectie van 25 Rode Duivels vrijgegeven voor de WK-kwalificatie-interlands tegen Bosnië-Herzegovina (op vrijdag 7 oktober om 20u45 in het Koning Boudewijnstadion) en Gibraltar (op maandag 10 oktober in het Portugese Faro). De persconferentie werd voor het eerst gegeven in het auditorium ‘Euro 2000’ van het vernieuwde Belgian Football Center in Tubeke. Omwille van de blessures van onder meer Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en Thomas Vermaelen, werden er misschien enkele nieuwe namen verwacht, maar dat was niet het geval. Laurent Ciman en Nacer Chadli maken wel opnieuw hun opwachting. Ook Mousa Dembélé en Divock Origi (allebei sukkelend met lichte blessures) kregen een oproeping.

De partijen tegen Bosnië en Gibraltar, respectievelijk de nummers 23 en 205 op de FIFA-ranking, zijn voor de Belgen wedstrijden twee en drie op hun ‘Road to Russia’. Op de openingsspeeldag in groep H gingen de Duivels op 6 september met 0-3 winnen in en tegen Cyprus. De negen groepswinnaars mogen rechtstreeks naar het WK 2018 in Rusland, de beste acht tweedes spelen barrages.
Maandagnamiddag (17u30) beginnen Eden Hazard en co aan hun voorbereiding op de twee WK-kwalificatieduels met een oefensessie in Tubeke. Het gaat om een open training, die toegankelijk is voor de eerste 1.100 gegadigden.

bron: Belga