Belgen in het buitenland - 'Battle of the Belgians' tussen Lukaku en Benteke eindigt onbeslist

De match tussen Everton en Crystal Palace op de zevende speeldag in de Premier League, of beter gezegd het duel tussen Rode Duivels Romelu Lukaku en Christian Benteke, heeft vrijdag geen winnaar opgeleverd. Voor beide Belgische aanvallers was er, met elk een knap doelpunt, wel een grote rol weggelegd in het 1-1 gelijkspel. Romelu Lukaku schitterde het eerst, toen hij iets over het halfuur een vrije trap mooi over de muur schilderde. Knap doelpunt, al bleef Palace-doelman Mandanda haast onbegrijpelijk aan de grond genageld staan. Vijf minuten na rust hing Benteke de bordjes weer in evenwicht met een rake kopbal die overhoeks tegen de touwen vloog. Delaney scoorde niet veel later opnieuw voor Palace, maar de ref keurde het doelpunt af voor buitenspel.

Lukaku, die zijn vijfde goal van het seizoen scoorde en daarmee Diego Costa (Chelsea), Sergio Agüero (Manchester City) en Michail Antonio (West Ham) aan de kop van de topschutterslijst bijbeent, en Benteke speelden de volledige partij. Kevin Mirallas viel in in het slotkwartier. In de stand stijgt Everton (14 punten) naar de tweede stek. Crystal Palace staat zevende met elf punten.

Betis Sevilla, met Charly Musonda jr. als invaller tijdens de laatste twintig minuten, verloor op de zevende speeldag in de Primera Division met 1-0 bij Real Sociedad. Vela scoorde iets over het uur de enige goal van de match. In de stand blijft Betis door de nederlaag hangen op plaats 11 met acht punten.

Guingamp heeft op speeldag 8 in de Franse Ligue 1 een nipte nederlaag geleden op het veld van Rennes. Nill De Pauw betrad pas in de 91e minuut het terrein, maar kon niet verhinderen dat zijn ploeg toch nog een tegendoelpunt slikte via Diakhaby (90.+3). Guingamp speelde het laatste halfuur met een man minder, na de dubbele gele kaart voor middenvelder Diallo. Guingamp sprokkelt dus geen punten en blijft met elf punten hangen in de middenmoot.