Investering van 88.888.888,88 dollar moet geluk brengen

Een Chinese investeringsgroep heeft een eigendom in Sydney gekocht voor 88.888.888,88 miljoen Australische dollar (60,7 miljoen euro). Het eigenaardige bedrag is niet de laagste prijs, maar een geluksbrenger.

‘8’ is een geluksgetal in China, omdat de uitspraak lijkt op het woord ‘voorspoed’. De tien achten in het bod brachten blijkbaar voldoende geluk om het pand op Kent Street 333 aan te kopen. Het eigendom zal nu een residentieel gebouw en een hotel met zicht op Darling Harbour worden.

“Het is niet de eerste keer dat Chinese investeerders kiezen voor een prijs waarin geluksnummers in voorkomen. In dit geval lag het bod van de Chinese kopers in de buurt van wat andere bieders wilden geven. Ze kozen de nummers voor het geluk en blijkbaar hebben ze het gekregen”, vertelt Vince Kernahan van Colliers International, de vastgoedmaatschappij achter de verkoop, bij BBC News.

De investeerders zullen het geluk blijkbaar nog aan hun zijde nodig hebben. De Zwitserse bank UBS plaats Sydney immers op de vierde plaats in hun index van vastgoedzeepbellen. Dat betekent dat de prijs van vastgoed momenteel sterk stijgt. Wanneer de bel barst, keldert de prijs plots en blijven investeerders achter met eigendommen die minder waard zijn en hoge leningen.

Foto Wikimedia Commons / hpeterswald