Twee kinderen en leerkracht gewond bij schietpartij in Amerikaanse basisschool

Bij een schietpartij in een basisschool in de zuidelijke Amerikaanse staat South Carolina zijn twee kinderen en een leerkracht gewond geraakt. Ook de vader van de verdachte is dood teruggevonden, zo meldden Amerikaanse media. Volgens de autoriteiten werd een tiener als verdachte gearresteerd en werd zijn 47-jarige vader doodgeschoten teruggevonden in hun huis dat niet ver van de school gelegen is.
Op televisie was een grote politieaanwezigheid te zien in de Townville Elementary School. Een nabijgelegen snelweg was gesloten, en een reddingshelikopter was ter plaatse.
Volgens Garland Major van het politiebureau in Anderson werd bij de schietpartij een pistool gebruikt, en zijn de gewonden twee jongens en een vrouwelijke leerkracht.
Een leerling werd in het been geraakt, de andere in de voet. De leerkracht liep een schouderwonde op. Geen van hen verkeert echter in levensgevaar.
De schietpartij vond plaats op de speelplaats, maar het is nog onduidelijk of de verdachte de slachtoffers kende. Ook zijn motief is volgens Major nog onduidelijk, al wordt terrorisme uitgesloten.
Hoewel schietpartijen vaak voorkomen in de VS, gebeurt dat zelden op scholen. In 2012 gebeurde dat nog in de Sandy Hook Elementary School in Newtown, in de staat Connecticut. Daarbij werden 26 mensen gedood, waaronder 20 kinderen.
In de Townville Elementary School zitten ongeveer 300 kinderen.

bron: Belga