Mainz klopt Qabala in groep van Anderlecht

Mainz heeft vanavond op de tweede speeldag in de groepsfase van de Europa League zijn eerste zege geboekt in poule C, de groep van RSC Anderlecht. Op het veld van het Azerbeidzjaanse Qabala wonnen de Duitsers met 2-3. Mainz opende in de Bakcell Arena enkele minuten voor de pauze de score via Muto. Na de koffie bracht Gurbanov (58.) Qabala vanaf de penaltystip langszij, Zenjov bracht de Azeri vijf minuten later zelfs op voorsprong. Mainz stelde nadien met doelpunten van Cordoba (69.) en Öztunall (79.) orde op zaken.

De Duitse club staat met 4 op 6 voorlopig aan de leiding in groep C. Om 21u05 gaat RSC Anderlecht op het veld van het Franse Saint-Etienne op zoek naar zijn tweede overwinning. De troepen van coach René Weiler boekten in hun eerste partij een 3-1 zege tegen Qabala. Mainz en Saint-Etienne speelden op de openingsspeeldag 1-1 gelijk.