Eurowings-topman bevestigt integratie Brussels Airlines, maar ten vroegste in 2018

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil minstens een deel van de Brussels Airlines-vloot onderbrengen in haar lagekostendochter Eurowings. Dat heeft Karl Ulrich Garnadt, het Lufthansa-bestuurslid dat verantwoordelijk is voor Eurowings, vanmiddag nog eens bevestigd. Hij voegde tijdens een mediabriefing wel toe dat er tot 2018 nog niets zal veranderen in Brussel. De raad van toezicht van Lufthansa zette woensdag het licht op groen voor de volledige overname van Brussels Airlines. Het is de bedoeling tegen eind dit jaar een akkoord te hebben met de Belgische aandeelhouders over de modaliteiten, zodat Lufthansa begin 2017 de 55 procent aandelen die ze nog niet in handen heeft, kan overnemen.

Brussels Airlines zal nadien worden geïntegreerd in Eurowings, bevestigde Garnadt donderdag. Maar voor 2018 zal er nog niets veranderen en ook over de exacte "branding" (het merk) is er nog geen beslissing. Garnadt voegde toe dat Brussels Airlines de laagste operationele vliegkosten heeft van de Lufthansa-groep.

Volgens Eurowings-directeur Jörg Beißel zouden alvast minstens 38 van de 49 vliegtuigen van Brussels Airlines perfect in het Eurowings-concept passen.

Dankzij die vliegtuigen, aangevuld met de 35 toestellen die van Air Berlin zullen worden gehuurd, kan Eurowings zijn vloot fors uitbreiden. Momenteel telt die 90 vliegtuigen. "Wanneer we 160 vliegtuigen succesvol geïntegreerd zullen hebben, komen we aan een vlootomvang waarop we volgens ons kunnen voortbouwen", klonk het. De vliegtuigen van Air Berlin zullen in 2017 in de Eurowings-vloot opgenomen worden.

bron: Belga