Europa League - Sterk Genk houdt punten thuis tegen Sassuolo

Leestijd 3 min.

KRC Genk heeft donderdag op de tweede speeldag in de groepsfase van de Europa League de drie punten thuis gehouden. De troepen van Peter Maes toonden zich in de Luminus Arena met 3-1 te sterk voor het Italiaanse Sassuolo. Karelis (8.), Bailey (25.) en Buffel (61.) stonden bij de Limburgers aan het kanon, Politano (65.) redde de Italiaanse eer. Genk schoot uitstekend uit de startblokken en stond na amper acht minuten op voorsprong. Ndidi veroverde het leer op de rand van de zestien en bediende Pozuelo met een slim balletje. De Spaanse spelverdeler van de Limburgers zocht Karelis, die het leer voorbij de Italiaanse doelman tikte. Vijf minuten later torende Colley bij een hoekschop boven iedereen uit, maar zijn kopstoot strandde aan de verkeerde kant van de paal. Sassuolo, vorig seizoen zesde in de Italiaanse Serie A, was wakker geschud en nam de match in handen. Biondini mocht van dichtbij aanleggen, maar plaatste het leer naast. Genk moest de bal aan Sassuolo laten, maar bleef de gevaarlijkste ploeg. Doelman Consigli moest zich volledig strekken om een schot van Susic te pareren, Bailey (25.) was goed gevolgd om de 2-0 binnen te duwen. De Jamaicaanse doelpuntenmaker kapte zich enkele minuten later opnieuw goed vrij, Consigli duwde zijn schot richting eerste paal in hoekschop. Genk speelde met vertrouwen en ging nadrukkelijk op zoek naar de 3-0. Voor de rust stuitte de alomtegenwoordige Bailey op Consigli, Ndidi kopte een metertje naast en het afstandsschot van Karelis scheerde de paal.

Genk kwam meteen na de pauze goed weg toen Walsh een overtreding maakte in het strafschopgebied. De scheidsrechter legde het leer voor een vrije trap op de rand van de zestien. Ook in de tweede helft bleef Bailey een gesel voor de Italiaanse verdediging. Na een slimme pas van Pozuelo schoot hij vanuit scherpe hoek op doelman Consigli. Net wanneer de wedstrijd begon te verwateren, legden Pozuelo en Buffel een knappe combinatie op de mat. De kapitein van Genk besloot op het uur in de verste hoek. Toch hadden de Limburgers hun schaapjes niet op het droge. Doelman Bizot moest zich vijf minuten na de 3-0 gewonnen geven op een afgeweken schot van Politano: 3-1. Sassuolo, in zijn openingsmatch nog de meerdere van het Spaanse Athletic Bilbao (3-0), bleef de druk opvoeren, maar de beste kansen van de match waren wel nog voor Genk. Bailey liep op de counter het hele veld af en dwong Consigli met zijn linker tot een puike redding. In de blessuretijd kon invaller Samatta na een vlijmscherpe Limburgse counter niet de kroon op het werk zetten. Zijn schot werd op de lijn gekeerd door een Italiaans been.

In de andere wedstrijd in groep F hield Bilbao de drie punten thuis tegen het Oostenrijkse Rapid Wenen, dat twee weken geleden Genk versloeg met 3-2. Daardoor ligt alles op een zakdoek in de poule van Genk. Elke ploeg won een wedstrijd en verloor er een. Op 20 oktober ontvangt Genk Bilbao, Sassuolo zakt af naar Oostenrijk.