Europa League - Hein Vanhaezebrouck is blij met "drie belangrijke punten"

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent had donderdag aan één helft genoeg om het verschil te maken tegen het Turkse Konyaspor, dat slechts een handvol kansen bijeen voetbalde op de tweede speeldag van de groepsfase van de Europa League. De blessures van Danijel Milicevic en Kenneth Saief waren wel een domper voor coach Hein Vanhaezebrouck na de 2-0 zege tegen de Turken.

"Wij hebben onze opdracht zonder meer volbracht. We pakten een verdiende zege", zei Vanhaezebrouck. "Het grootste werk werd tijdens de eerste vijfenveertig minuten verricht. Ik kan dan ook niet anders dan tevreden zijn over die eerste helft. Wat daarna gebracht werd, stemt me niet echt vrolijk. Wij verloren soms de controle over de match en ik kan dan ook niet tevreden zijn over de prestatie die mijn spelers na de rust hebben neergezet. Ook de concentratie verslapte, maar toch gaven we niet veel weg. Wij pakten drie belangrijke punten en daar ben ik zeer blij mee. We maakten onze goals steeds na knappe combinaties. Het spijtige is dat ik zowel Milicevic als Saief zie uitvallen. Vrijdag weten we meer over hun blessures. Ik kan niet ontkennen dat de spoeling steeds dunner wordt."

"We kijken nu uit naar de belangrijke competitiematch tegen Club Brugge van komende zondag", vervolgde de AA Gent-coach. "Zij speelden dinsdag al hun Europese wedstrijd en hebben dus een pak meer kunnen recupereren. In sommige landen mogen teams ook op maandag of dinsdag spelen als zij een Europese match achter de rug hebben. Dat is niet het geval in België. Ik uit hiermee geen kritiek, het is enkel maar een verwijzing naar waarmee ze in andere landen bezig zijn."

Konyaspor-coach Aykut Kocaman moest donderdagavond vaststellen dat zijn team in de Europa League achterblijft met 0 op 6. "Gent is een zeer goed georganiseerde ploeg, waartegen het moeilijk spelen was", stelde Kocaman. "Ze hebben veel meer ervaring dan ons en schoten snel in actie, waardoor we het moeilijk kregen en terugvielen. Het eerste doelpunt kwam heel verrassend en ondanks onze inzet lukten we geen tegendoelpunt. In de tweede helft kregen we meer balbezit, maar konden wij de kansen niet omzetten in goals."

bron: Belga