Belgen in het buitenland - Stijn Wuytens (AZ) kent tegen Zenit-Belgen Witsel en Lombaerts rentree in mineur

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zenit Sint-Petersburg heeft donderdag ook zijn tweede match in de groepsfase van de Europa League gewonnen. De Russische club van Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts, die beiden de partij volmaakten, klopte het AZ van de wederoptredende Stijn Wuytens met 5-0. Wuytens bracht AZ in zijn eerste wedstrijd in poule D tegen het Ierse Dundalk (1-1) met het hoofd op voorsprong, maar kreeg tegelijkertijd de knie van doelman Rogers in het gezicht. De Belgische middenvelder werd buiten bewustzijn van het veld gedragen en miste de laatste drie wedstrijden van AZ. Coach John van den Brom (ex-Anderlecht) stelde Wuytens tegen Zenit opnieuw op, al bracht dat geen zoden aan de dijk. Kokorin (26. en 59.), Giuliano (48.), Criscito (66., na een penaltyfout veroorzaakt door Wuytens) en Shatov (80.) smeerden de Nederlanders een pijnlijke 5-0 nederlaag aan. De Russen leiden met 6 op 6, AZ is derde met een punt.

In groep A heeft Manchester United met het kleinste verschil gewonnen van het Oekraïense Zarja Loegansk. Na drie nederlagen op rij pakt coach José Mourinho opnieuw een driepunter. Zlatan Ibrahimovic maakte in de 69e minuuut het verlossende doelpunt op Old Trafford. Rode Duivel Marouane Fellaini maakte de wedstrijd vol bij ManU, dat met drie punten op de derde plaats staat. Fenerbahce (4 punten) en Feyenoord (3 punten) houden de Mancunians na twee speeldagen achter zich.

AS Roma kwam op de openingsspeeldag in groep E niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij de Tsjechische landskampioen Viktoria Plzen en moest thuis tegen de bescheiden Roemeense club Astra orde op zaken stellen. Met Rode Duivel Radja Nainggolan op de bank zorgden Strootman (15.) en Fazio (45.+2) voor de 2-0 ruststand. Fabricio hielp de Romeinen meteen na de pauze een handje door zijn eigen doelman te verschalken. Mohamed Salah (54.) legde de 4-0 eindstand vast. Nainggolan kwam in de 57e minuut tussen de lijnen. AS Roma gaat door de ruime zege aan de leiding in groep E.

Het Italiaanse Inter Milaan kent een desastreuze start in de Europa League. Na de verrassende 0-2 nederlaag tegen het Israëlische Hapoel Beer Sheva op de eerste speeldag in groep K, moesten de Nerazzurri tegen Sparta Praag de kelk tot op de bodem ledigen. Op het veld van de Tsjechen ging Inter, met Senna Miangue de hele partij op de linksachter, met 3-1 onderuit. Kadlec (73. en 25.) zorgde voor de 2-0 ruststand. Na de pauze scoorde Palacio (71.) de aansluitingstreffer. Na de tweede gele kaart voor Ranocchia moest Inter met tien spelers voort. Holek (76.) profiteerde van het numerieke overwicht om er 3-1 van te maken.

bron: Belga