Ook Jimmy Floyd Hasselbaink genoemd in Engels schandaal

Ook Jimmy Floyd Hasselbaink genoemd in Engels schandaal

Jimmy Floyd Hasselbaink, de Nederlandse manager van Queens Park Rangers en voormalig coach van Antwerp, onderhandelde met undercoverjournalisten over een bonus van 55.000 pond (64.000 euro) om te bemiddelen in transfers van spelers naar zijn club. Dat onthult de Engelse krant The Telegraph woensdagavond in het volgende hoofdstuk over corruptieschandalen in het Engelse voetbal. Eerder deze week werd Sam Allardyce door onthullingen van de krant in opspraak gebracht. Dat leidde vervolgens tot zijn ontslag als bondscoach van Engeland. The Telegraph kondigde kort later al aan dat nog meer trainers vatbaar waren voor bedrog.
Hasselbaink (44), onder meer oud-speler van Chelsea en voormalig international van Oranje, zou zich volgens The Telegraph bereid hebben verklaard naar Singapore te vliegen om met een investeringsmaatschappij in het verre Oosten te onderhandelen. “Probeer me maar gelukkig te maken, noem een mooi bedrag”, zou hij hebben gezegd.
Queens Park Rangers komt uit in de Championship, de Engelse tweede klasse. Hasselbaink werd in december 2015 aangesteld bij de club. Als voetballer was hij in Engeland actief voor Leeds, Chelsea, Middlesbrough, Charlton Athletic en Cardiff City. Tussen 1998 en 2004 speelde hij 23 keer voor Oranje, waarvoor hij negen maal scoorde. Hij speelde ook op het WK van Frankrijk in 1998, waar Oranje de halve finales bereikte.
Naast Hasselbaink onthulde The Telegraph ook de naam van Leeds-eigenaar Massimo Cellino en Tommy Wright, assistent-coach bij Barnsley, met betrekking tot ontoelaatbare financiële handelingen. Barnley heeft Wright intussen een voorlopige schorsing opgelegd.

bron: Belga