Belgen in het buitenland - Sels ziet vanop de bank Newcastle miraculeus winnen in slotfase

Doelman Matz Sels moest woensdag in een inhaalwedstrijd van de Championship voor de eerste keer in de competitie vanop de bank toekijken. Zijn team Newcastle maakte tegen Norwich in de toegevoegde tijd een ongeziene comeback en boog dankzij goals in de 95e en 96e minuut een 2-3 achterstand nog om in een 4-3 overwinning. Newcastle-coach Rafael Benitez gaf na enkele twijfelachtige optredens van Rode Duivel Sels de afgelopen weken de voorkeur aan de Engelsman Karl Darlow. De Magpies klommen na 24 minuten op voorsprong via Gayle, maar moesten op slag van rust een penaltydoelpunt van Dorrans incasseren. Na de pauze leken treffers van Jerome (52.) en Murphy (69.) de thuisploeg een vierde nederlaag van het seizoen te bezorgen. Maar Newcastle vocht terug en slaagde er dankzij goals van Gayle (71. en 90+6.) en Gouffran (90+5.) alsnog in de zege in St.-James Park te houden. Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) mocht in het slot ook nog invallen bij de thuisploeg.

Newcastle klimt door de zege in de stand naar de derde plaats met negentien punten, Norwich blijft met 20 eenheden tweede.