Eenvoudig scherpere foto’s maken

Bij een perfecte foto komt heel wat kijken: de belichting, de omkadering, een interessant onderwerp … Laat ons voor de Metro Photo Challenge bij het begin beginnen. De meeste goede foto’s moeten scherpgesteld zijn op het onderwerp. Of het nu om een kunststukje of een vakantieherinnering gaat, een wazig beeld is in het merendeel van de gevallen niet wat je wilt.

Het scherpstellen van een foto is geen sinecure voor de beginnende fotograaf. Elke kleine beweging tussen het moment waarop je de knop indrukt en het fototoestel klaar is, kan zorgen voor een wazig beeld. Als je toevallig je onderwerp achterna moet rennen, is het helemaal moeilijk. Toch kan je er wat aan doen, zonder dat je een statief moet meesleuren.

Of je nu een compactcamera of een professionele spiegelreflexcamera gebruikt, je zal het toestel al een pak stabieler vasthebben als je je elleboog tegen je bovenlichaam drukt. Door met een been voor het andere te gaan staan, met de benen iets uit elkaar, sta je ook al een pak standvastiger op de grond. Ondersteun de camera met je vrije hand en je bent klaar om je onderwerp scherp op de gevoelige plaat vast te leggen. Vergeet niet om je foto met ons te delen op de site van de Metro Photo Challenge. Wie weet mag jij dan binnenkort vakantieherinnering vastleggen op het Paaseiland!

Lukt het maar niet om alles scherp voor de lens te krijgen? Bij de nieuwste camera’s van Canon zit een intelligente vijf-assige Image Stabilizer ingebouwd. Die past zich aan aan elk onderwerp, zodat je zelfs bij weinig licht of bij volledige zoom scherpe beelden krijgt. Bij het maken van video’s zonder statief krijg dankzij de Image Stabilizer een geweldige beeldstabilisatie, zelfs wanneer je aan het lopen bent.