Zware verkeershinder verwacht op nationale betoging

Zware verkeershinder verwacht op nationale betoging

De vakbonden organiseren komende donderdag, 29 september, in Brussel een nationale betoging tegen het beleid van de federale regering. De lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene verwacht zware verkeershinder in de hele binnenstad en op de kleine ring en vraagt om de hoofdstad met de auto zoveel mogelijk te vermijden. Maar ook de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB waarschuwt voor hinder op haar net, doordat medewerkers, onder wie chauffeurs, aan de manifestatie zullen deelnemen. De betoging gaat van het Noordstation naar het Zuidstation en volgt, na vertrek om 11.30 uur op de Kruidtuinlaan, volgend parcours: Koning Albert II laan – Jacqmainpoort – Kruidtuinlaan – Pachecolaan – Berlaimontlaan – Keizerinlaan – Albertinaplein – Keizerslaan – Cellebroersstraat – Bogaardenstraat – Lemonnierlaan – Europa-esplanade – Zuidstation.

Het gehele parcours wordt verkeers- en parkeervrij gemaakt. Vanaf 9 uur (en eventueel vroeger) zullen de uitritten van de Leopold II-tunnel ter hoogte van het Saincteletteplein en de Antwerpsepoort voor het verkeer in de richting van de kleine ring afgesloten worden. Die worden opnieuw geopend als de volledige betoging zich in de Pachecolaan bevindt (+/- 14 uur). Eveneens vanaf 9 uur (en eventueel vroeger) zal de uitrit Rogier in de Kruidtuintunnel voor het verkeer richting Rogierplein worden afgesloten. De uitrit zal eveneens weer geopend worden zodra de volledige betoging zich in de Pachecolaan bevindt.

Alvorens de betoging aan de Zuidlaan aankomt, zal het verkeer in de Hallepoorttunnel richting Zuid afgesloten worden. Het verkeer wordt omgeleid richting Bareel van Sint-Gillis en dat tot wanneer alle betogers de Zuidlaan zijn overgestoken of terug naar hun bussen zijn gegaan die zich op de Zuidlaan tussen de Lemonnierlaan en de Anderlechtse poort bevinden.

De MIVB zegt alles in het werk te stellen om de bediening van de belangrijkste lijnen te verzekeren in functie van de beschikbare middelen. Om de klanten zo goed mogelijk te informeren, opent de vervoersmaatschappij haar Contact Center (070/23.20.00) vanaf 6 uur donderdagochtend. De website www.mivb.be, de mobiele website en de MIVB-applicatie informeren de reizigers, net als de Facebook-pagina (facebook.com/mijnmivb) en de Twitter-account (@stibmivb).

Pendelaars kunnen voor real time informatie ook de tweets volgen op @zpz_polbru.

bron: Belga