KBC start met bankapp vanaf 12 jaar

KBC start met bankapp vanaf 12 jaar

KBC lanceert KBC K’Ching, een gratis smartphone-app speciaal voor kinderen vanaf 12 jaar. Ze kunnen er geld mee overschrijven, hun rekening controleren, geld afhalen zonder bankkaart en binnenkort ook mobiel betalen. KBC maakt zich sterk de eerste bank in Europa te zijn die een app heeft ontwikkeld speciaal voor jongeren. Een vierhonderdtal jonge klanten heeft de app al getest en op basis van hun bevindingen en suggesties werd de app verfijnd. Er zit onder meer een chatbot in, die automatisch vragen van de jongeren beantwoordt in de app. Minderjarigen hebben wel toestemming nodig van de wettelijke vertegenwoordiger.

De jongere kan de app personaliseren door te kiezen voor een bepaald thema. Vanaf dit najaar zullen er regelmatig nieuwe thema’s in de app ter beschikking komen. De transacties staan gegroepeerd per contact. Jongeren herkennen die opdeling uit andere chat-apps, zegt KBC. De jongere kan de app instellen dat hij het saldo van de rekening of spaarrekening kan raadplegen zonder dat hij aangemeld is.

Maar is het wel een goed idee om kinderen van 12 jaar met een app te laten bankieren? Pedagoog Pedro De Bruyckere van de Gentse Arteveldehogeschool noemt de app een “logische volgende stap” na eerdere initiatieven rond bankkaarten voor jongeren. “Fysiek met geld omgaan is natuurlijk concreter en makkelijker. Daarom is een goede financiële opvoeding belangrijk. Dat is de verantwoordelijkheid van de bank en van de ouders”, vindt hij.

bron: Belga