Champions League - Vertonghen en Alderweireld pakken met Tottenham volle buit tegen CSKA Moskou

Tottenham Hotspur heeft dinsdagavond met 0-1 gewonnen tegen het Russische CSKA Moskou op de tweede speeldag van de groepsfase in de Champions League. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld stonden bij Tottenham de volledige wedstrijd naast elkaar in het centrum van de verdediging. Na de 1-2 nederlaag tegen Monaco op de openingsspeeldag van groep E stond Tottenham al meteen onder druk op bezoek bij de Russische landskampioen. Tottenham was duidelijk de betere ploeg, maar moest tot de 71e minuut wachten op het openingsdoelpunt van man in vorm Heung-Min Son, meteen ook het enige doelpunt van de wedstrijd.

In dezelfde groep deelden Monaco en Bayer Leverkusen de punten met een 1-1 gelijkspel. Een doelpunt van Javier Hernandez in de 73e minuut werd door Monaco in de toegevoegde tijd (90.+4) weggewerkt via Kamil Glik.

In groep F stond met het treffen tussen Borussia Dortmund en Real Madrid de topaffiche van de avond op het programma. Cristiano Ronaldo opende de score na zeventien minuten, maar Pierre-Emerick Aubameyang (43.) bracht de bordjes net voor rust opnieuw in evenwicht. Raphaël Varane (68.) leek Real Madrid in de tweede helft de zege te bezorgen toen hij het snelst reageerde op een rebound. Maar in de 87e minuut bezorgde André Schürrle Dortmund alsnog een verdiend gelijkspel.

Nog in groep F behaalde Sporting Lissabon een 2-0 overwinning tegen het Legia Warschau van Vadis Odjidja. Odjidja kwam na 61 minuten op het veld, maar de eindstand stond toen al op het bord na doelpunten van voormalig AA Gent-speler Bryan Ruiz (28.) en Bas Dost (37.).

Juventus ging in groep H makkelijk winnen op bezoek bij Dinamo Zagreb. Doelpuntenmakers voor de ploeg uit Turijn waren Miralem Pjanic (24.), Gonzalo Higuain (31.) en Paulo Dybala (57.). Een eigen doelpunt van Adrian Semper (85.) legde de 0-4 eindstand vast.

De andere wedstrijd in deze groep werd betwist door Sevilla en Lyon. Sevilla trok aan het langste eind dankzij een doelpunt van Wissam Ben Yedder in de 52e minuut. Luciano Vietto miste daarna nog een strafschop voor Sevilla in de 69e minuut, waardoor de wedstrijd eindigde op 1-0.