Champions League - Club Brugge krijgt pandoering van FC Kopenhagen

Club Brugge heeft dinsdag op de tweede speeldag van de groepsfase in de Champions League met 4-0 verloren op bezoek bij FC Kopenhagen. Alle treffers vielen in de tweede helft. Blauw-zwart was na de 0-3 nederlaag op de openingsspeeldag tegen Leicester tuk op een goed resultaat. In het Telia Parken kwam blauw-zwart na een dikke tien minuten goed weg. Benoît Poulain bracht na een kopbal van Andreas Cornelius redding op de lijn. Aan de overkant kopte Claudemir een dot van een kans recht op de Deense doelman. Vlak voor rust werd Ludovic Butelle opnieuw onder vuur genomen, maar de landskampioenen van Denemarken en België mochten met een 0-0 gaan rusten.

Acht minuten na de pauze was Club Brugge op achtervolgen aangewezen. Op een voorzet van Peter Ankersen verschalkte Stefano Denswil op knullige wijze Butelle. Meteen volgde de reactie via José Izquierdo, Robin Olsen voorkwam met de voet de 1-1. De Denen kregen even later een strafschop, na gevaarlijk spel van Denswil. Butelle redde de elfmeter, maar dit was slechts uitstel van executie. Een prachtig afstandsschot van Thomas Delaney vloog via de paal binnen: 2-0. De 3-0 kwam na een hoekschop van de voet van Federico Santander. De troepen van Michel Preud'homme konden niet meer voor gevaar zorgen. In het absolute slot kopte Mathias Jorgensen zelfs nog de 4-0 tegen de netten. De 400e wedstrijd van Timmy Simons in het shirt van Club Brugge werd er één om snel te vergeten.

In de andere wedstrijd in groep G klopte Leicester City FC Porto met 1-0 dankzij een doelpunt van Slimani (25.). Bij FC Porto bleef Laurent Depoitre de hele wedstrijd op de bank. In de stand leidt Leicester met zes punten, voor Kopenhagen (4) en Porto (1). Club Brugge is puntenloos laatste. Op de volgende speeldag ontvangt blauw-zwart op 18 oktober FC Porto.