André Greipel voert Duitse WK-selectie aan, Marcel Kittel is "joker"

door
Belga
Leestijd 1 min.

André Greipel (Lotto-Soudal) is de kopman van de zeskoppige Duitse ploeg voor de wegwedstrijd van de wereldkampioenschappen wielrennen in Qatar (9-16 oktober). Marcel Kittel, de tweede topsprinter in de selectie, krijgt een rol als "joker". Dat staat vanmiddag op de website van de Bund Deutscher Radfahrer (BDR) te lezen. Kittel sukkelde recent met zijn gezondheid. De renner van Etixx-Quick Step, die net als Greipel in de voorbije Ronde van Frankrijk een etappe won, ging zondag niet meer van start in de slotrit van de Eneco Tour. Hij had last van zijn maag.

De strategie op 16 oktober, met Greipel als kopman en Kittel als joker, "geeft ons tactisch meer speling", aldus BDR-vicevoorzitter Udo Sprenger.

Greipel en Kittel worden bijgestaan door John Degenkolb (Giant-Alpecin), Tony Martin (Etixx-Quick Step), Marcel Sieberg (Lotto-Soudal), Jasha Sütterlin (Movistar) en Nils Politt (Katusha). Voor de wegrit valt één van hen af. Voor de individuele tijdrit wordt gekozen tussen Martin, Politt en Sütterlin.

In tegenstelling tot de Duitsers mag België negen renners afvaardigen in Qatar. Bondscoach Kevin De Weert selecteerde Greg Van Avermaet, Tom Boonen, Jens Debusschere, Iljo Keisse, Jens Keukeleire, Nikolas Maes, Oliver Naesen, Jürgen Roelandts en Jasper Stuyven.

bron: Belga