Wickmayer (59e) en Flipkens (60e) geven terrein prijs op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens zijn allebei enkele plaatsen gezakt op de ranglijst in het vrouwentennis. 'Wicky' werd vorige week meteen uitgeschakeld in de openingsronde van het WTA-toernooi van Tokio en zakt van 51 naar 59 op de WTA-ranking. 'Flipper' strandde in de tweede ronde in Seoel, geeft twee plaatsen prijs en is nu 60e. De Kempense won in Zuid-Korea samen met de Zweedse Johanna Larsson wel het dubbelspel en stijgt in het dubbelklassement van 117 naar 84. Naast Wickmayer en Flipkens gaan ook Alison Van Uytvanck (113e, -10), Elise Mertens (124e, -2), Ysaline Bonaventure (220e, -42) en An-Sophie Mestach (231, -13) achteruit in het enkelklassement.

In de top tien verandert er niets. De Duitse Angelique Kerber staat voor de derde week op een rij helemaal bovenaan de WTA-ranking. Na de US Open, waar ze haar tweede grandslamtitel van het jaar pakte, stootte "Angie" Serena Williams van de troon. De Amerikaanse blijft tweede voor de Spaanse Garbine Muguruza, de Poolse Agnieszka Radwanska en de Roemeense Simona Halep.

De Deense Caroline Wozniacki wordt dankzij haar eindwinst in Tokio 22e (+6) en de Spaanse Lara Arruabarrena ziet haar toernooizege in het Zuid-Koreaanse Seoel beloond worden met een sprong van 29 plaatsen vooruit (ze is nu 61e). De Oekraïense Lesia Tsurenko, toernooiwinnares in Guangzhou, wipt van 80 naar 53.

bron: Belga