Wesphael ontdekt opname van gesprek tussen Pirotton en haar minnaar

Wesphael ontdekt opname van gesprek tussen Pirotton en haar minnaar

Op het proces van Bernard Wesphael voor het hof van assisen in Bergen is een telefonisch gesprek afgespeeld tussen Véronique Pirotton en haar minnaar O.D. Het gesprek dateert van 30 oktober 2013, de dag voor Pirotton om het leven kwam. Wesphael, die het gesprek voor het eerst hoorde, zei “volledig van de kaart” te zijn. “Dit gesprek is surrealistisch.” “Het is vreselijk om dit te moeten te horen, want tegen mij zei ze het tegendeel. We maakten opnieuw plannen, met het doel om afstand te nemen, zodat we onze situatie als koppel konden verbeteren”, zei de beschuldigde. Gedurende het hele gesprek, dat opgenomen werd door O.D, hield hij de handen voor de ogen.

“Mijn vrouw praatte op een heel andere manier tegen mij dan tegen hem”, zei Wesphael. “Ik had er geen idee van. De politie van Oostende liet me dat verstaan. (…) Als ik dat had geweten, had ik heel anders gereageerd. Ik heb een minimum aan trots.” Met trillende stem zei hij dat het hem pijn deed de stem van zijn vrouw opnieuw te horen.

Het gesprek dateert van 30 oktober 2013 om 14 uur, toen Pirotton al in Oostende was. Ze spreekt van een ruzie de avond ervoor, waarbij Wesphael “haar polsen had gegrepen, met macht”. “Hij heeft me op alle mogelijke manieren beledigd. (…) Hij is ontploft, hij had gedronken.” “Ik heb haar die avond niet bij haar polsen vastgenomen”, zei Bernard Wesphael tijdens de zitting.

bron: Belga