Weerbericht – Eerst opklaringen, daarna kans op wat nat

Maandag zijn er, na het optrekken van het ochtendgrijs, eerst nog mooie opklaringen. In de loop van de dag komt er tijdelijk meer bewolking en in de kustregio is daarbij een enkel buitje mogelijk. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden, bij een zwakke wind uit veranderlijke of zuidwestelijke richtingen. Dat meldt het KMI. Maandagavond en -nacht worden de opklaringen breder, maar op veel plaatsen kunnen dan nevel, mist of lage wolken gevormd worden. De minima liggen tussen 5 en 11 graden, bij een zwakke, veranderlijke wind, die later vooral voor de zuidelijke sector kiest.
Dinsdag, na het optrekken van het ochtendgrijs, blijft het overwegend droog met mooie opklaringen. We verwachten echter wel veel hoge sluierbewolking en enkele stapelwolken in de Ardennen. ’s Avonds en ’s nachts is een buitje mogelijk in de kustregio. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.
Tot vrijdag blijft het licht wisselvallig. Meestal is het droog met opklaringen, maar af en toe kan er wat lichte neerslag vallen. Met maxima rond 20 graden is het wel zacht.

bron: Belga