Tommelein: “Beschik over nieuwe informatie waarvan ik oorsprong niet kan/mag meedelen”

Tommelein: "Beschik over nieuwe informatie waarvan ik oorsprong niet kan/mag meedelen"

Er lijkt iets op til in het veelbesproken Eandis-dossier. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) laat weten dat hij maandagavond wel de gemeenteraad van Oostende zal voorzitten. “Maar hij zal niet deelnemen aan het debat over Eandis. Hij beschikt namelijk over gevoelige nieuwe informatie waarvan hij de oorsprong niet kan of mag meedelen”, zo luidt het in een cryptische boodschap van het kabinet-Tommelein. Bij Eandis heeft men geen weet waarover Tommelein het heeft. “Er zijn geen nieuwe elementen. Het dossier zit nu in een laatste fase. We willen maximaal inspelen op de vragen van steden en gemeenten”, zegt woordvoerder Simon Van Wijmeersch.
Ook Eandis-voorzitter Piet Buysse weet niet waar Tommelein op doelt. “Voor mij is dit ook nieuw. Ik weet niet wat er aan de hand is en wat mij betreft staat dit nog altijd op de agenda van de buitengewone algemene vergadering.”

De vertegenwoordigers van de lokale besturen, de aandeelhouders, stemmen volgende week maandag over de instap van een dochter van het Chinese overheidsgecontroleerde nutsbedrijf State Grid. Verschillende gemeenteraden moeten zich nog over de deal buigen. Zo wordt het dossier vanavond in Gent en Antwerpen behandeld.

bron: Belga