Groen: “Kans gemist om Turteltaks af te schaffen en besparing kinderbijslag af te voeren”

Groen: "Kans gemist om Turteltaks af te schaffen en besparing kinderbijslag af te voeren"

Oppositiepartij Groen ziet in de Septemberverklaring van de Vlaamse regering een reeks gemiste kansen. “De regering laat de onrechtvaardige Turteltaks staan en behoudt de besparingen op de kinderbijslag. Bovendien zegt de minister-president niks over het Eandis-dossier”, zegt fractieleider Björn Rzoska in een eerste reactie op de Septemberverklaring. “Bourgeois heeft hier weer veel gepraat, maar niet geantwoord op de vragen van de Vlamingen. Schaft Bourgeois de Turteltaks af? Het antwoord is helaas ‘neen’. Zelfs na de vervanging van Turtelboom door Tommelein, houdt Bourgeois dus vast aan de Turteltaks. Ook in de kinderbijslag en het Eandis-dossier verbetert hij niks”, aldus Rzoska.

Door opnieuw de kinderbijslag niet te indexeren, zegt de Vlaamse regering aan de burger ‘trek uw plan’, zo meent Rzoska. De Groen-fractieleider begrijpt ook niet waarom Bourgeois in zijn verklaring niets heeft gezegd over het heikele Eandis-dossier. Rzoska: “De Vlaamse regering zette de poort wagenwijd open via het decreet op intergemeentelijke samenwerking. Groen heeft dat aangeklaagd. Maar ook op dit dossier zegt Bourgeois dat hij niks zal doen. Ook hier weer zegt Bourgeois ‘trek uw plan'”.

De geplande investeringen in onder meer welzijn, scholen en onderzoek en ontwikkeling kunnen Groen niet overtuigen. “De kleine investeringen waar Bourgeois naar verwijst zijn ruim onvoldoende. Ze blijft besparen, facturen naar de mensen sturen, en ‘trek uw plan’ zeggen aan de mensen. De inspanningen vandaag zijn oneerlijk. Ik begrijp dat mensen daar boos van worden”, aldus Rzoska.

bron: Belga