Golflegende Arnold Palmer overleden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse golfer Arnold Palmer, die wordt gezien als een van de grootste golfers uit de geschiedenis, is overleden op 87-jarige leeftijd. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door Alastair Johnson, de CEO van Arnold Palmer Enterprises. "The King" overleed in het UPMC Presbyterian Hospital in Pittsburgh, waar hij lag voor problemen aan zijn hart. De United States Golf Association, die zijn dood eveneens bevestigde, noemt Palmer "de grootste ambassadeur van de golf". Tijdens een lange carrière won Palmer meer dan negentig toernooien, en wist eind jaren vijftig en begin jaren zestig zeven majors op zijn naam te schrijven. Hij won ook 62 PGA Tours.

De Amerikaan had duizenden fans, die "Arnie's Army" worden genoemd, en hij hielp de sport te promoten bij het grote publiek via de televisie. In zijn woonplaats Orlando wordt op de Bay Hill jaarlijks de Arnold Palmer Invitational gehouden.

De sportwereld reageert met grote droefenis op het overlijden van Palmer. "Het is moeilijk om zich golf in te beelden zonder jou, niemand is belangrijker voor de sport dan de King", tweette golfer Tiger Woods, die Palmer bedankt voor zijn "vriendschap, advies en vele lachbuien. Je filantropie en bescheidenheid maken deel uit van je legende."

bron: Belga