Belgen in het buitenland - Wisselend succes voor Steven Defour (Burnley) en Dennis Praet

Steven Defour heeft maandagavond op de zesde speeldag in de Premier League met Burnley met 2-0 gewonnen van Watford. Dennis Praet verloor met Sampdoria in de Serie A tegen Cagliari. Defour startte in de basis bij de Clarets en zorgde in de 38e minuut voor de assist op de 1-0. Zijn corner werd door Jeff Hendrick in doel gekopt. In de 52e minuut lag de middenvelder met een nieuwe assist ook aan de basis van de 2-0. Michael Kane rondde zijn voorzet met het hoofd af.

In de 83e minuut maakte Defour plaats voor Scott Arfield.

In het klassement wipt Burnley naar de dertiende plaats met 7 punten.

Dennis Praet ging met Sampdoria met 2-1 onderuit op het veld van Cagliari. Joao Pedro zette de thuisploeg in de 37e minuut op voorsprong. Praet werd tien minuten voor tijd vervangen door Bruno Fernandes. Die scoorde in de 87e minuut de gelijkmaker. Amper een minuut later schonk Melchiorri Cagliari alsnog de zege.

Na zes speeldagen in de Serie A is Sampdoria pas zeventiende en op drie na laatste met 6 punten.