Weerbericht – Zondag begint zonnig maar eindigt nat

Zondag is het eerst zonnig en warm met maxima tot 24 graden. Na de middag trekt een regenzone vanaf de kust over het land. De komende dagen wisselen zon en wolken af, het wordt ook wat frisser. Zondag is het eerst nog vrij zonnig. Maar geleidelijk neemt de bewolking toe en na de middag begint het vanaf de kust te regenen, waarbij een donderslag niet is uitgesloten. Voor de regenzone uit stroomt wel nog warme lucht over ons land, zodat we maxima krijgen tussen 20 graden aan zee en 25 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit het zuiden en ruimt naar het westen bij de passage van de storing. Aan zee waait de wind bij momenten vrij krachtig, met rukwinden tot 50 km/ h.
Zondagavond trekt de regenzone weg naar het oosten. Het wordt vannacht overal droog en licht bewolkt. Op het einde van de nacht kan nevel of enkele mistbanken gevormd worden, vooral in de Ardennen. De temperatuur daalt tot 5 graden in de Ardennen, 9 graden in het centrum en 12 graden aan zee. De wind waait zwak of matig uit het zuidwesten tot het westen.
Maandag, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs in de Ardennen, blijft het overal droog. Er hangen veel hoge wolkenvelden. Ook wat middelhoge of lage bewolking kan in de loop van de dag verschijnen, met een kleine kans op een lokale bui. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden bij een zwakke zuiden- tot zuidwestenwind of uit veranderlijke richtingen. ’s Avonds en ’s nachts is wat lichte regen of enkele buitjes mogelijk, vooral dan in het noorden.
Dinsdag is het wisselend bewolkt en meestal droog, op een bui na. De maxima schommelen rond 20 graden. Woensdag nadert een verzwakte storing ons land. In de loop van de namiddag wordt het zwaarbewolkt met lokaal lichte regen, bij maxima rond 20 of 21 graden. Van donderdag tot zaterdag liggen we onder invloed van een vrij sterke maritieme luchtstroming. Het is vrij winderig maar het blijft overwegend droog en het is meestal gedeeltelijk bewolkt. Enkel wat lichte regen of kleine buitjes zijn soms mogelijk. De maxima schommelen rond 20 graden, maar donderdag kan het kwik tot 22 of 23 graden stijgen. De wind is meestal matig in het binnenland en soms vrij krachtig aan de kust uit het zuidwesten.

bron: Belga